Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apropó: alma!

default user icon
MME
A legkedveltebb gyümölcsünk, egész évben kapható, de igazi szezonja mégis az ősz. A friss, roppanós, lédús, ezerféle alma mosolyogva csábít: kár lenne ellenállni neki!

A sokszínű, sokféle alma egész évben hozzáférhető. Dietetikai jellemzői révén megérdemli, hogy táplálkozásunk alapgyümölcse legyen. Energiatartalma mérsékelt (54 kcal/100 g), így ideális a kisebb éhségrohamok csillapítására, ráadásul a tökéletesen tolerált rostoknak köszönhetően kíméletesen szabályozza az emésztést.

Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, így része a kiegyensúlyozott táplálkozásnak is. Ezen kívül rendszeresen fogyasztva csökkentheti a koleszterinszintet és stabilizálhatja a vércukorszintet is.

Konyhai felhasználása is nagyon sokszínű. Nálunk legkedveltebb talán az almás pite, de almatorta talán a világ minden konyhájában létezik. Gyümölcssaláták alapja, de tölthetünk vele szárnyasokat, süthetjük hús mellett is.

A Lakáskultúra 2011 októberi számában is kiemelt helyet kap az alma. Török-Bognár Renáta, Az élet napos oldala blog szerzője 3 almás ínyencfogást készített.

Ezek is érdekelhetnek

Friss