Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apró zserbósüti

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 7 dkg darált dió
  • 2 ek sárgabaracklekvár (púpos)
  • A tetejére:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőlük, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal belenyomunk egy szélesebb lyukat.)
  3. A sütiket az előkészített sütőlapra helyezzük, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni. A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

    Még több isteni zserbó, zserbós recept >>> 

    Az eredeti zserbó recept >>> 

    Zserbógolyó >>> 

Megjegyzés

Végtelenül egyszerű és mégis nagyon finom aprósüti. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss