Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apró zserbó sütemény

Hozzávalók

  • A tésztához :
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez :
  • 7 dkg darált dió
  • 2-3 ek sárgabaracklekvár
  • A tetejére :
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
    2. A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy nagyobb sütőlapot sütőpapírral beborítjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal kis mélyedést készítetünk rajtuk.
    3. A sütiket az előkészített sütőlapra helyezzük, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltötjük a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe), és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    4. A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele. Dermedésig hűvös helyre tesszük, majd kínáljuk.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

    A LEGFINOMABB ÉTELEK, SÜTIK DIÓVAL - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Tökéletes nassit készítettem

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin