Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apró töltött káposzta

4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertésdagadó
  • 20 dkg darált füstölt szalonna
  • 15 dkg rizs
  • bors
  • őrölt piros paprika
  • ételízesítő
  • 3 evőkanál ketchup
  • fokhagyma
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kis fej édes káposzta (vagy savanyú)

Elkészítés

    Elkészítés: A húst, a szalonnát, a rizst, a fűszereket és a vizet összegyúrom, állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

    A káposztát leforrázom és kierezem, a félbevágott káposztalevelet még egyszer félbevágom. Lehet most már tölteni a káposztát: pici tölteléket teszek a levélbe és feltekerem.

    Az edény aljára aprókáposztát rakok, erre jön a töltött káposzta szép sorba rakva kicsit szorosan, nehogy szétmenjen a főzéskor. A káposzta tetejére lehet rakni paradicsomlevet vagy kaporlevelet és még vereshagymát és 1 nagy fej fokhagymát (én a töltelékből kihagyom, inkább a káposzta tetejére teszem, és így főzöm meg). Kb. 1 órát főzöm takarékon.

Megjegyzés

A család és a barátok kedvence a töltött káposztám. Családi összejövetelre és a barátoknak névnapra és ballagásra is nekem kell tölteni. Mivel kicsi káposztát töltök, így ez időben hosszabb, de megéri.

margo56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin