Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 apró mag, amit rendszeresen kellene fogyasztanod!

Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe - megmutatjuk hogyan!
Lenmag

Nem csak a müzlikeverék lesz finomabb tőle! Egészben meghintheted vele a pogácsa vagy a házi kenyér tetejét, őrölve pedig a palacsinta, a piskóta vagy a lepény tésztájába is beleszórhatod. A lenmagos finomságok csökkentik a koleszterinszintet, és a gyomornak is jót tesznek.

Ánizsmag

Ha zúzva vagy őrölve akarod felhasználni, frissen add az ételhez, mert hamar elveszti az aromáját. A főzelékekhez és a sós süteményekhez is passzol.

Szezámmag

Az egyszerű, friss salátakeveréket fél evőkanálnyi szezámmaggal vagy annak olajával valódi ínyencséggé varázsolhatod! Belevegyítheted még a panírba, de gazdagíthatod vele a halételeket és a különféle tésztasalátákat is.

Fenyőmag

A mediterrán konyha egyik kedvenc hozzávalója, a benne lévő omega-3 zsírsavak miatt igen egészséges. Többek között fontos kelléke a pestónak, de pirítva adhatod a hagymaleveshez, vagy a vadhúsokra is rászórhatod.

Napraforgómag

Akárcsak a többi magvat, ezt is belekeverheted a friss salátákba, de szórhatod zöldségkrémlevesekbe és pogácsák tetejére. Jó, ha tudod, hogy ennek a magnak is magas a kalóriatartalma.

MÁK

Az Ázsiából származó növény gubójának szemeit darálva a kuglóf, porcukorral vegyítve pedig a palacsinta tésztájába is belekeverheted. A mákfelfújt szintén ízletes, ahogy a házilag készített mákfagyival is biztosan elkápráztatod majd a vendégeidet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss