Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apró húsgombócok

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg vegyes darált hús /30-30 dkg marha, sertés vagy borjú/
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj vagy sör
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát 2 evőkanál felforrósított olaj on megpároljuk. Elkeverjük a darált húst a zsemlemorzsával és 1 db tojással, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, jól átdolgozzuk. Az olivaolaj at vagy sört hozzáadjuk, mégpedig olyan mértékben, hogy könnyen kezelhető és formázható masszát kapjunk.

    A masszából kb. 2,5 cm-es gombócokat formázunk, megforgatjuk lisztben és a felvert tojásban. Bő, forró olaj ban - kb. 5 perc alatt - aranysárgára sütjük.

    Előételként vagy salátával kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin