Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apró csokis kuglóf

Hozzávalók

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 11 dkg porcukor
  • 3,5 dkg liszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 9 dkg őrölt mandula
  • Az öntethez:
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 ek kávélikőr

Elkészítés

    1.

    Az étcsokoládét és a vajat egy lábasba tesszük, folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a sárgájával. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, az őrölt fahéjat és az őrölt mandulát. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a csokis- vajas krémet.

    2.

    4 db mini kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

    3.

    A tejszínt felmelegítjük. Egy másik lábosban felolvasztjuk az étcsokoládét. Hozzáadjuk a  tejszínt és a kávélikőrt. Összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A mázt ráöntjük a süteményekre, és hagyjuk megszilárdulni.

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT HÚSVÉTRA >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

    KUGLÓFOK ÉS KALÁCSOK - VÁLOGATÁS >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin