Apró csokis kuglóf

Hozzávalók

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 11 dkg porcukor
  • 3,5 dkg liszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 9 dkg őrölt mandula
  • Az öntethez:
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 ek kávélikőr

Elkészítés

    1.

    Tegyünk lábosba 12 dkg étcsokoládét és 7 dkg vajat. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Válasszunk szét 3 db tojást. A sárgáját keverjük habosra 11 dkg porcukorral, a fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a sárgájával. Adjunk 3,5 dkg liszthez 1/2 tk sütőport, 1,5 tk őrölt fahéjat és 9 dkg őrölt mandulát. Keverjük a tojásos masszához a lisztes keveréket, majd a csokis- vajas krémet.

    2.

    Vajazzunk és lisztezzünk ki 4 db mini kuglófformát. Öntsük bele a tésztát, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd óvatosan borítsuk rácsra, várjuk meg, amíg teljesen kihűl.

    3.

    Melegítsünk fel 1 dl tejszínt. Egy másik lábosban olvasszunk fel 20 dkg étcsokoládét. Adjuk hozzá a tejszínt és 4 ek kávélikőrt. Keverjük össze, hagyjuk kihűlni. Öntsük a mázt a süteményekre, és hagyjuk megszilárdulni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin