Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apró burgonyagombócok

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 60 dkg lisztes burgonya (pl. Ella)
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dkg puha vaj
  • frissen reszelt szerecsendió
  • bors
  • + a tálcára kb. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítő
  • A gombócok főzéséhez:
  • kb. 1,5 l víz
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát alapos mosás, sikálás után kb. 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Még forrón meghámozom, alaposan áttöröm.

    Míg az áttört burgonya hűl, 1 evőkanálnyi keményítővel meghintek egy tálcát. A már langyos burgonyamasszához adom a tojások sárgáját, a vajat, 2 evőkanálnyi keményítőt, sót, borsot, szerecsendiót. Gyors mozdulatokkal összedolgozom, nedves kézzel diónyi gombócokat formázok a masszából. Az előkészített tálcára sorakoztatom őket. Felhasználásig frissen tartó fóliával fedem le.

    Egy méretes lábosban vizet forralok, sózom. A lobogva forró vízbe teszem a gombócokat. Ha feljönnek a víz felszínére, még 1-2 percet főzöm, majd szűrőkanállal kiemelem, tálra szedem, petrezselyemzölddel díszítve, azonnal tálalom.

Megjegyzés

Ha úgy alakul, hogy nagyobb mennyiség elkészítésére van kapacitás, a megformázott gombócok mélyhűtő tasakban remekül fagyaszthatók, ha szükség van rájuk, forró vízben a fent leírtak szerint pár perc alatt kifőzhetők.

Egyszerűen elkészíthető, bármely meleg mártással tálalt étel (pl.

További receptek, fotók és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin