Elkészítés: Az élesztőt 5 dkg liszttel, egy csepp langyos vízzel kovásznak készítjük. A vajat a cukorral, pici sóval jól kikeverjük, utána 3 tojás sárgáját egyenként hozzákeverünk.
A megkelt kovászt, illetve a 15 dkg lisztet hozzáadjuk, és egy kicsit kikeverjük. Ha kész, a kikent formákat 1/3 részig megtöltünk vele, megkelesztjük és kisütjük.
A sodóhoz a bort a szegfűszeggel, a fahéjjal és a fél citrom levével főni tesszük, majd beleszórunk 6 dkg kristálycukrot. A tojássárgáját a liszttel és a vízzel jó simára keverjük. Ha forr a bor, a lisztes tojássárgáját folytonos keverés közben beleöntjük, és a tűzről levesszük. A tojásfehérjéből 6 dkg cukorral habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a boros mártáshoz.
Tálaláskor a süteményt a borsodóval öntjük le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre