Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál cukrot szórunk rá, ráöntjük a meglangyosított tejet, 3 evőkanál lissztel elkeverjük, a tetejére lisztet szórunk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük a kovászt. Akkor jó, ha a tetején a liszt megrepedezett.
Eközben a margarint megpuhítjuk, habosra keverjük a maradék cukorral és a 3 tojással, csipetnyi sót is szórunk bele. Ha a kovász megkelt, ezt a tojásos keveréket beleöntjük, és a kézi mixer dagasztó spiráljával bedagasztjuk. Ha elválik az edény falától és jó hólyagos, letekarjuk, és meleg helyen 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, gyúrótáblán kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, köröket szaggatunk belőle, és még így is kelesztjük 15-20 percig. Ha szépen megkelt, közepesen forró olajban szépen megsütjük úgy, hogy a közepébe lyukat szúrunk. Porcukorral megszórva vagy baracklekvárral kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre