Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apa lenyűgöző bárányvacsorája

MME MME
4.5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • (4 személyre)
  • A húshoz:
  • 10-12 szelet bárány (ami a karajnak megfelelő)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 5-6 császárkörte
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tokaji száraz szamorodi (nem tavalyról, próbálj meg oxidatív bort szerezni!)
  • A körethez:
  • 3 dl hosszúszemű rizs
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tárkonyt és a fokhagymát zúzd össze, vagdosd együtt apróra. A hússzeleteket sózd be, majd klopfold bele mindkét oldalukba a fokhagyma-tárkony keveréket. Forgasd meg lisztben, és vasserpenyőben, felhevített olívaolajon hirtelen süsd aranyszínűre. A mártáshoz a körték húsát vágd 2x2x1 cm-es kockákra, a felforrósított vajon hirtelen süsd át; majd keverd hozzá a mazsolát, a szamorodnit, és kis lángon, fedő alatt párold puhára. A rizst kevés sóval, vízben főzd puhára; amikor kész, keverd hozzá a mazsolát, és hagyd állni lefedve 5 percig.

Megjegyzés

Olyan különlegesen finom, hogy az ember minden falatra rácsodálkozik. - MME

Ezek is érdekelhetnek