Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Apa lenyűgöző bárányvacsorája

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • (4 személyre)
  • A húshoz:
  • 10-12 szelet bárány (ami a karajnak megfelelő)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 dl olíva olaj
  • A mártáshoz:
  • 5-6 császárkörte
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tokaji száraz szamorodi (nem tavalyról, próbálj meg oxidatív bort szerezni!)
  • A körethez:
  • 3 dl hosszúszemű rizs
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A tárkonyt és a fokhagymát zúzd össze, vagdosd együtt apróra. A hússzeleteket sózd be, majd klopfold bele mindkét oldalukba a fokhagyma-tárkony keveréket. Forgasd meg lisztben, és vasserpenyőben, felhevített olívaolaj on hirtelen süsd aranyszínűre. A mártáshoz a körték húsát vágd 2x2x1 cm-es kockákra, a felforrósított vajon hirtelen süsd át; majd keverd hozzá a mazsolát, a szamorodnit, és kis lángon, fedő alatt párold puhára. A rizst kevés sóval, vízben főzd puhára; amikor kész, keverd hozzá a mazsolát, és hagyd állni lefedve 5 percig.

Megjegyzés

Olyan különlegesen finom, hogy az ember minden falatra rácsodálkozik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin