Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyukám kedvenc csirkéje

MME MME
20 4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk, majd beleforgatjuk a pirospaprikából és lisztből készült keverékbe. ( A lisztbe annyi paprikát kell tenni, hogy szép rózsaszínes legyen.) Beletesszük a combokat egy tepsibe, ezután aláöntjük a tejszínt, befedjük alufóliával. Kb. 30 perc alatt megpuhul a sütőben. Ezután kivesszük a tepsit, levesszük az alufóliát, rászórjuk a húsra a sajtot, és kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon és megpiruljon.

Megjegyzés

Amikor megkapta Anyukám ezt a receptet, úgy gondolta, kevés lesz az egy pohár tejszín. Meglepő, de pontosan elég. Ő általában hat csirkecombot szokott sütni egy tepsiben. A sajt és a tejszín keverékéből pompás ízű szósz kerekedik, mire elkészül az étel. Nálunk a krumplipüré a kedvenc köret, de kipróbálható rizzsel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss