Keress receptre vagy hozzávalóra

Anyukám-féle meggyes pite

default user icon
12 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin)
  • 20 dkg cukor (+ a meggyhez)
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kg meggy (magozott)
  • búzadara
  • fahéj

Elkészítés

    1. A tojást és a sárgáját felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a zsírral. A tésztát két részre osztjuk, majd minimum 30 percig pihentetjük.
    2. Az egyik tésztát kinyújtjuk, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és búzadarával, majd ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, végül villával megszurkodjuk.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Ha a tészta nem akar összeállni, egy pici tejföllel vagy tejjel lehet lazítani. Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz. Szerintem nagyon finom, mi imádjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Macibibi 2 évvel ezelőtt
Megsütöttem tegnap, zsírral, mert csak az volt itthon. Egy pár kanál tejföl kellett bele, de az eredmény tökéletes. Még ma is omlós, finom. Gratula a recepthez! :)
ultra71 7 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és még ma is ugyanolyan finom! A férjemnek is nagyon ízlett, mondta hogy ez már jobb mint amit az anyukája szokott sütni! Pedig az már nagy szó! Legközelebb almásan próbálom ki. Köszi!
sylvi0707 7 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és tényleg nagyon finom!!! Köszönjük!!
kriszti222 7 évvel ezelőtt
én most probáltam ki és nagyon fincsi volt!!!! köszike
géyamasszőr 8 évvel ezelőtt
Elkészült,és nagyon finom lett!2 tojás sárgájával kentem le,nagyon tutti kinézete lett,és nincs tojásrántotta illata!!!Annyit pontosítanék az először készítőknek,hogy célszerű a felső (takaró)tésztát ráhelyezés elött nyújtófával kinyújtani,és úgy lefedni,ujjal lenyomkodni,villával kiszúrkálni a gőz miatt,és aztán lekenni!Na megyek,mert már ehető!:-)
géyamasszőr 8 évvel ezelőtt
Sziasztok!Köszi a receptet,pont most várom,hogy leteljen a fél óra:-)! Annyit hozzátennék,a kevésbé kondisoknak,hogy mivel kézzel kell összegyűrni a tésztáját,én az öklömmel dagasztottam lefele,és tök puha lett!!!1 kisdoboz tejföl adtam hozzá,de egy kb 3 evőkanálnyi tej még kell,hogy összeálljon a tészta,és ne maradjon semennyi liszt se a lábosba!Jó étvágyat!!! :-))))))))
laveline 10 évvel ezelőtt
zsír vagy margarin helyett vajon olaj is jó lehet?
11 évvel ezelőtt
Én zsirral süröttem meg ezt a sütit, bátran ajánlom mindenkinek. Nagyon finom omlós lett. 200 fokon kb 25-30 perc alatt sült meg. Köszi a receptet!
LaLinea 11 évvel ezelőtt
szkati, én soha semmivel nem kenem a tészták tetejét, vagy ha mégis, az olvasztott vaj, esetleg tej. A tojás plusz kalória és rántottaíz, ráadásul nem lehet levakarni a tepsiről.
csilli62 11 évvel ezelőtt
Ez úgy jó ahogy van! Egyébként a kimaradt tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét.Én is úgy készítem.

Hasonló Receptek

Magazin