Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Anyukám-féle meggyes pite

default user icon
12 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor (+ a meggyhez)
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 csipet só
  • 25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin)
  • 1 kg meggy (magozott)
  • fahéj
  • búzadara

Elkészítés

    1. A tojást és a sárgáját felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a zsírral. A tésztát két részre osztjuk, majd minimum 30 percig pihentetjük.
    2. Az egyik tésztát kinyújtjuk, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és búzadarával, majd ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, végül villával megszurkodjuk.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

    11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>> 

    MORZSÁS, MÁKOS, OMLÓS: 8 ZSENIÁLIS MEGGYES PITE RECEPT >>> 

Megjegyzés

Ha a tészta nem akar összeállni, egy pici tejföllel vagy tejjel lehet lazítani. Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz. Szerintem nagyon finom, mi imádjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Macibibi
Megsütöttem tegnap, zsírral, mert csak az volt itthon. Egy pár kanál tejföl kellett bele, de az eredmény tökéletes. Még ma is omlós, finom. Gratula a recepthez! :)
ultra71
Tegnap készítettem el és még ma is ugyanolyan finom! A férjemnek is nagyon ízlett, mondta hogy ez már jobb mint amit az anyukája szokott sütni! Pedig az már nagy szó! Legközelebb almásan próbálom ki. Köszi!
sylvi0707
Tegnap készítettem el és tényleg nagyon finom!!! Köszönjük!!
kriszti222
én most probáltam ki és nagyon fincsi volt!!!! köszike
géyamasszőr
Elkészült,és nagyon finom lett!2 tojás sárgájával kentem le,nagyon tutti kinézete lett,és nincs tojásrántotta illata!!!Annyit pontosítanék az először készítőknek,hogy célszerű a felső (takaró)tésztát ráhelyezés elött nyújtófával kinyújtani,és úgy lefedni,ujjal lenyomkodni,villával kiszúrkálni a gőz miatt,és aztán lekenni!Na megyek,mert már ehető!:-)
géyamasszőr
Sziasztok!Köszi a receptet,pont most várom,hogy leteljen a fél óra:-)! Annyit hozzátennék,a kevésbé kondisoknak,hogy mivel kézzel kell összegyűrni a tésztáját,én az öklömmel dagasztottam lefele,és tök puha lett!!!1 kisdoboz tejföl adtam hozzá,de egy kb 3 evőkanálnyi tej még kell,hogy összeálljon a tészta,és ne maradjon semennyi liszt se a lábosba!Jó étvágyat!!! :-))))))))
laveline
zsír vagy margarin helyett vajon olaj is jó lehet?
Én zsirral süröttem meg ezt a sütit, bátran ajánlom mindenkinek. Nagyon finom omlós lett. 200 fokon kb 25-30 perc alatt sült meg. Köszi a receptet!
LaLinea
szkati, én soha semmivel nem kenem a tészták tetejét, vagy ha mégis, az olvasztott vaj, esetleg tej. A tojás plusz kalória és rántottaíz, ráadásul nem lehet levakarni a tepsiről.
csilli62
Ez úgy jó ahogy van! Egyébként a kimaradt tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét.Én is úgy készítem.

Hasonló Receptek

Magazin