Anyukám-féle meggyes pite

default user icon
12 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin)
  • 20 dkg cukor
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • fahéj
  • (és még egy kicsi cukor a meggyhez)
  • meggy
  • gríz

Elkészítés

    Elkészítése: Az alapanyagokat összegyúrjuk (ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, a grízt, a fahéjat és a cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik kinyújtott lapot, villával megszúrkodjuk.

    Kb. 20 percig sütjük. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz.

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom, mi imádjuk... (Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Macibibi 1 évvel ezelőtt
Megsütöttem tegnap, zsírral, mert csak az volt itthon. Egy pár kanál tejföl kellett bele, de az eredmény tökéletes. Még ma is omlós, finom. Gratula a recepthez! :)
Járomi Tünde 7 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és még ma is ugyanolyan finom! A férjemnek is nagyon ízlett, mondta hogy ez már jobb mint amit az anyukája szokott sütni! Pedig az már nagy szó! Legközelebb almásan próbálom ki. Köszi!
Kiss Szilvia 7 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és tényleg nagyon finom!!! Köszönjük!!
horváth krisztina 7 évvel ezelőtt
én most probáltam ki és nagyon fincsi volt!!!! köszike
Krinyák Géza 7 évvel ezelőtt
Elkészült,és nagyon finom lett!2 tojás sárgájával kentem le,nagyon tutti kinézete lett,és nincs tojásrántotta illata!!!Annyit pontosítanék az először készítőknek,hogy célszerű a felső (takaró)tésztát ráhelyezés elött nyújtófával kinyújtani,és úgy lefedni,ujjal lenyomkodni,villával kiszúrkálni a gőz miatt,és aztán lekenni!Na megyek,mert már ehető!:-)
Krinyák Géza 7 évvel ezelőtt
Sziasztok!Köszi a receptet,pont most várom,hogy leteljen a fél óra:-)! Annyit hozzátennék,a kevésbé kondisoknak,hogy mivel kézzel kell összegyűrni a tésztáját,én az öklömmel dagasztottam lefele,és tök puha lett!!!1 kisdoboz tejföl adtam hozzá,de egy kb 3 evőkanálnyi tej még kell,hogy összeálljon a tészta,és ne maradjon semennyi liszt se a lábosba!Jó étvágyat!!! :-))))))))
Perczel Andrea 10 évvel ezelőtt
zsír vagy margarin helyett vajon olaj is jó lehet?
10 évvel ezelőtt
Én zsirral süröttem meg ezt a sütit, bátran ajánlom mindenkinek. Nagyon finom omlós lett. 200 fokon kb 25-30 perc alatt sült meg. Köszi a receptet!
LaLinea 10 évvel ezelőtt
szkati, én soha semmivel nem kenem a tészták tetejét, vagy ha mégis, az olvasztott vaj, esetleg tej. A tojás plusz kalória és rántottaíz, ráadásul nem lehet levakarni a tepsiről.
csilli62 10 évvel ezelőtt
Ez úgy jó ahogy van! Egyébként a kimaradt tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét.Én is úgy készítem.

Hasonló Receptek

Magazin