Anyukám-féle meggyes pite

default user icon
12 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin)
  • 20 dkg cukor
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • fahéj
  • (és még egy kicsi cukor a meggyhez)
  • meggy
  • gríz

Elkészítés

    Elkészítése: Az alapanyagokat összegyúrjuk (ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, a grízt, a fahéjat és a cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik kinyújtott lapot, villával megszúrkodjuk.

    Kb. 20 percig sütjük. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz.

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom, mi imádjuk... (Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Macibibi 12 hónappal ezelőtt
Megsütöttem tegnap, zsírral, mert csak az volt itthon. Egy pár kanál tejföl kellett bele, de az eredmény tökéletes. Még ma is omlós, finom. Gratula a recepthez! :)
Járomi Tünde 6 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és még ma is ugyanolyan finom! A férjemnek is nagyon ízlett, mondta hogy ez már jobb mint amit az anyukája szokott sütni! Pedig az már nagy szó! Legközelebb almásan próbálom ki. Köszi!
Kiss Szilvia 6 évvel ezelőtt
Tegnap készítettem el és tényleg nagyon finom!!! Köszönjük!!
horváth krisztina 7 évvel ezelőtt
én most probáltam ki és nagyon fincsi volt!!!! köszike
Krinyák Géza 7 évvel ezelőtt
Elkészült,és nagyon finom lett!2 tojás sárgájával kentem le,nagyon tutti kinézete lett,és nincs tojásrántotta illata!!!Annyit pontosítanék az először készítőknek,hogy célszerű a felső (takaró)tésztát ráhelyezés elött nyújtófával kinyújtani,és úgy lefedni,ujjal lenyomkodni,villával kiszúrkálni a gőz miatt,és aztán lekenni!Na megyek,mert már ehető!:-)
Krinyák Géza 7 évvel ezelőtt
Sziasztok!Köszi a receptet,pont most várom,hogy leteljen a fél óra:-)! Annyit hozzátennék,a kevésbé kondisoknak,hogy mivel kézzel kell összegyűrni a tésztáját,én az öklömmel dagasztottam lefele,és tök puha lett!!!1 kisdoboz tejföl adtam hozzá,de egy kb 3 evőkanálnyi tej még kell,hogy összeálljon a tészta,és ne maradjon semennyi liszt se a lábosba!Jó étvágyat!!! :-))))))))
Perczel Andrea 10 évvel ezelőtt
zsír vagy margarin helyett vajon olaj is jó lehet?
10 évvel ezelőtt
Én zsirral süröttem meg ezt a sütit, bátran ajánlom mindenkinek. Nagyon finom omlós lett. 200 fokon kb 25-30 perc alatt sült meg. Köszi a receptet!
LaLinea 10 évvel ezelőtt
szkati, én soha semmivel nem kenem a tészták tetejét, vagy ha mégis, az olvasztott vaj, esetleg tej. A tojás plusz kalória és rántottaíz, ráadásul nem lehet levakarni a tepsiről.
csilli62 10 évvel ezelőtt
Ez úgy jó ahogy van! Egyébként a kimaradt tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét.Én is úgy készítem.

Hasonló Receptek

Magazin