Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyáknapi finomságok

default user icon
SB
Május első vasárnapja anyák napja! Kényeztessük az anyukákat szép virágokkal, gyerekrajzokkal, családi programokkal, de semmiképp ne maradjanak szomjasak vagy éhesek sem ők.
Anyák napi reggeli az ágyban

A ház asszonya ébredezés közben valami furcsát vesz észre. Halk szöszmötölés a konyhában, apuka és gyerekek reggelit gyártanak. Nem is kell nagy dolog, egy kis kedvesség feldobja a legegyszerűbb ételt is. Vágjátok a pirítóst szív alakúra, vagy csináljatok virágot paradicsomból, esetleg a kapuccsinó tetejére szórjatok egy kakaószívet (ehhez érdemes kivágni egy szívecskét sütőpapírból).

Ha már nem közös a háztartás, egy meglepetés felbukkanás a mama ajtajában egy nagy csokor virággal és egy teli piknikkosárral igazán szép gesztus. Biztosan örül, ha elviszitek egy szép helyre tízóraizni vagy ebédelni!

Piknik anyával

Hogy mi legyen a kosárban? Néhány finom stangli, grissini, mártogatós szószok, esetleg pogácsa, fasírtgolyók, sült csirkecomb.
Desszertként készíthetünk csokis croissant-t  akár félkész leveles tésztából is.

A különlegességek kedvelőinek ajánljuk a humuszt, esetleg tabulét, de ehhez már villát is érdemes vinni.

Ne feledkezzünk el a papírtányérokról, evőeszközökről és egy jó nagy pokrócról sem. És persze az innivaló: vihetünk hideg teát, limonádét, de akár egy üveg jól lehűtött pezsgőt is, főleg, ha van hűtőtáskánk.

 

Papa és gyerekek a konyhában

Mindegy ilyenkor, hogy mi lesz az ebéd, csak a legfontosabb hozzávalót ne felejtsük ki: a szeretetet. Az anyuka biztosan örül egy finom salátának vagy egy könnyen elkészíthető tepsis egytálételnek.

Desszertként felszolgálhatunk mangót vagy egy epres különlegességet, ami akár torta  vagy tiramisu formájában is szerepelhet a menüben.

Koktélt a mamának!

Ha este ünneplünk, és esetleg több családtag is összegyűlik, jó ötlet lehet egy finom koktél, szinte mindenki szereti a Pina Coladát  vagy a franciák kedvencét, a Kir Royal-t.

Szép napos anyák napját kívánunk mindenkinek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss