Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a torta: sütési tippek egy világhírű cukrászmestertől - VIDEÓ!

default user icon
MME
Anna Olson neve már sokaknak ismerősen csenghet: a híres cukrász műsorait már láthatták a tévében. Sorozata azonban mostantól a Food Network tévécsatornán is elérhető, ebből az alkalomból adott interjút, amelyben beszél többek közt az édességek nyújtotta kényeztetésről, a munkamegosztásról a konyhában, és elárul néhány trükköt a tökéletes desszert készítéshez.

Miért épp a cukrászatot választottad a gasztronómia oly sok területe közül?

Számomra a sütés szenvedély. Akik gyakran sütnek a családjuknak, ismerőseiknek biztos tapasztalták, hogy mennyire izgalmas folyamat ez, ráadásul a végeredmény egy csodás édesség, amivel szeretteinket meglephetjük, így mindenkinek jut az élvezetből.

Általános nézet, hogy az édességek nem épp a legegészségesebb ételek. Te mégis ezeket népszerűsíted a munkádon keresztül.

Magam is a kiegyensúlyozott étrend, az egészséges ételek híve vagyok, ám szerintem az édesség ezt nem zárja ki. Rajtunk múlik, hogy miből és mennyit készítünk otthon, azaz odafigyelhetünk a cukortartalomra, a minőségi alapanyagokra, az egyes ételallergiákra. Ha szem előtt tartjuk, hogy a sütemény valójában egy kis extra kényeztetés, és mértékletesen fogyasztjuk, akkor nem ártanak.

Te hogy maradsz ilyen csinos annyi édességgel körbevéve?

Rendszeres mozgással: hosszú séták, jóga és gyakorlatok a balettrúdnál. Sütés előtt kiteszek magamnak egy tál gyümölcsöt vagy zöldséget, hogy amikor kicsit lazítanék, ne a csokoládéhoz vagy a tejszínhez nyúljak. Sose azzal van a baj, ha az ember eszik egy szelet sütit, hanem a napközbeni nassolással. Emellett sok tortát jótékonysági célra készítek, azaz azok nem a mi asztalunkra kerülnek, hanem legtöbbször épp olyan helyre, ahol ritkaságszámba megy az édesség.

A férjed is szakács, hogy tudtok együttműködni a konyhában?

Általában az fog hozzá a főzéshez, sütéshez, aki előbb ér haza, a másik beáll mellé kuktának, és hagyja a “főnök” elképzelését megvalósulni. Kölcsönösen motiváljuk egymást, noha Michael inkább a húsokra és halakra specializálódott.

Van néhány praktikád, amitől a tortáid mindig jól sikerülnek?

Természetesen, ugyanis mind a mai napig nálam is becsúsznak malőrök, amiket gyorsan korrigálnom kell. Néhány tipp:

1. Ha a túlvertük a tojásfehérjét, és az darabossá vált: Tegyük félre 10 percre! Ezalatt a hab felhígul, és közepes sebességgel újra felverhetjük, ezúttal a megfelelő állagúra.

2. Ha túlvertük a tejszínhabot, és kicsapódott rajta zsír: adjunk hozzá még egy kis tejszínt! A folyékony tejszín feloldja a zsiradékot, és utána kézi habverővel vagy robotgéppel alacsony sebességen újra simává keverhetjük az egészet.

3. Ha kezd összeesni a tejszínhab: Előfordul, hogy késnek a vendégek, és a már felvert hab folyamatosan megy össze. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy amikor elkezdjük felverni a tejszínt, hozzáteszünk egy kis tejport (mondjuk 250 ml tejszínhez 15 ml tejport), és így verjük habosra. A tejszínhab ettől sokkal tovább egyben marad.


„Anna Olson:Sütés” c. sorozatban a Food Network tévécsatornán áprilisban és májusban hétköznaponként 10:00-kor és 17:00-kor terítékre kerül többek közt a briós, fánk, rétes, kuglóf és gyümölcs- és csokitorták elkészítése, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

Elöljáróban itt egy exkluzív részlet az egyik epizódból amelyben Anna egy  CITROMOS PILLECUKOR SÜTEMÉNYT készít:

 

 ANNA OLSON NÁLUNK MEGJELENT RECEPTJEIT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss