Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 egyszerű tipp egy sztárcukrásztól, hogy tökéletes legyen a süteményed!

default user icon
MME
Anna Olsont, a Food Network tévécsatorna cukrászát pozitív hozzáállása és praktikus tanácsai miatt, szerte a világban imádják a nézők. Humorával, közvetlenségével eléri, hogy a sütésben kevésbé jártas nézők se riadjanak meg a valódi gourmet desszertek elkészítésétől sem. Most néhány hasznos sütési praktikát oszt meg velünk, hogy a legbonyolultabb gourmet desszerttel se gyűljön meg a bajunk!
Nélkülözhetetlen konyhai eszközök

1. Sütőhőmérő
Attól, mert a sütőt 180 °C-re állítottuk, nem biztos, hogy valóban annyi lesz benne a hőmérséklet. Ha a hőmérő több, mint 15 fokkal többet mutat, mint a sütőbeállítás, az azzal járhat, hogy a süteményünk kiszárad. 
2. Fordítólapát
A sütemények kiemeléséhez, húsok vagy palacsinta megfordításához egyaránt kiváló!
3. Elektromos kézi habverők, keverők
Ha szeretünk süni, ezek szinte minden tésztához, krémhez szükségesek. Ha pedig egészen komolyan vesszük a sütést, akkor az asztali robotgép az igazán nagy segítség.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TORTA: SÜTÉSI TIPPEK EGY VILÁGHÍRŰ CUKRÁSZMESTERTŐL - VIDEÓ >>> 
Sütési tippek

1. Használjunk a szezonális gyümölcsöket!
Tortákhoz, habokhoz, pitékhez nincs jobb a friss gyümölcsnél. Miért csinálnánk banános sütit májusban, ha friss epret is használhatunk?
2. Sótlan vajat vagy margarint használjunk!
Ha sózottat veszünk, nem tudjuk majd, hogy kell-e még hozzáadnunk, és, ha igen, pluszban mennyit a sütéshez. A megfelelő mennyiségű só fontos a tökéletes ízharmónia kialakításához.
3. A hozzávalók hőmérsékletének kérdése.
Sok recept nem adja meg, hogy a tojás, a tej vagy a margarin milyen hőmérsékletű legyen. Ilyenkor a tészta az irányadó! Ha recept szobahőmérsékletű tésztát ír (kevert tésztáknál, kuglófnál, piskótánál), akkor a hozzávalók egységesen ilyenek legyenek. Ha hűtött tésztára (pl. pogácsák, piték vagy reszelt tészták) lesz szükség, akkor az alapanyagok is hidegek legyenek.

LENYŰGÖZNÉD A LOCSOLÓKAT? 2 KÁPRÁZATOS SÜTEMÉNY HÚSVÉTRA >>> 

Ha szeretnétek látni, hogy a fent említett módszereket hogyan alkalmazza Anna a gyakorlatban, gyertek el a Gourmet Fesztivál színpadához május 20-án szombaton 15:00-ra, ahol Viktória királyné kedvenc teasüteményét, az epres Viktória piskótát készíti majd el.
Kövessétek az „Anna Olson: Sütés” 3. évadát a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól. Az új évadban a klasszikus muffintól a házi kenyéren át a kifinomult szuflékig és mousse-okig, mindet megtaláltok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss