Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kétféle cukrot, a sót és a reszelt narancshéjat. A hideg margarint darabokra vágjuk, és a tojássárgájával, valamint 1-2 kanál tejföllel együtt a lisztes keverékhez adjuk. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A masszából kis gombócokat formázunk, majd kissé ellapítjuk, és az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a tetejébe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd 1-1 kávéskanál lekvárt teszünk a mélyedésbe, és körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Finom, omlós kis kekszek lesznek. Kávé, tea mellé ideális nassolnivaló. Kekszes dobozban napokig eltarthatók.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre