Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angyalszem sütemény

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 14 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • A hempergetéshez:
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • Valamint:
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojásfehérje
  • baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra kevertem, majd a liszttel összegyúrtam. A tésztát 2 részre osztottam. A felébe belegyúrtam a kókuszreszeléket. A két cipót 20 percre a fagyasztóba tettem. Lehet tenni a hűtőbe is, de akkor 1 órára.

2. Egy nagy sütőlemezt sütőpapírral befedtem. A tésztákból dió nagyságú gombócokat formáztam. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergettem, így tettem a sütőpapírra. Mindegyik közepét egy fakanál végével benyomtam. A kókuszosak oldalát tojásfehérjével kentem le.

3. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöttem. A kihűlt sütemény mélyedéseibe lekvárt tettem.

Megjegyzés

Nagyon finom, omlós. Térfogatnövelő (sütőpor) nem kell hozzá. Gyerekzsúrra, kávé mellé, délutáni tere-ferére ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss