Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angyalruha-torta (Raffaello-torta)

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakópor
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütöpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 5-7 dkg enyhén pirított, egész, hántolt mandulaszemek
  • Valamint:
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét keményre felverjük, 2 kanál cukrot folyamatosan hozzáadagolva. A lisztet a kakóporral és a sütőporral átszitáljuk, csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat fehéredésig verjük a maradék cukorral, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab 1/4 részét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütőpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.

A krámhez a tejet a cukorral felfőzzük, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet még adhatunk hozzá. Félretesszük, hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.

Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk, melyeknek 1-1 mandulát teszünk a közepébe. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat, majd hűtőbe tesszük. 10-15 golyót készítsünk, mérettől függően. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez, a felvert tejszínnel együtt, hogy kenhető legyen a krém.

A kókuszos krémmel betöltjük és bevonjuk a tortát, melyet kókuszreszelékkel szórunk meg, meglocsojuk olvasztott csokival, valamint a kókuszgolyókkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss