Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angolszalonnán sült karaj

120 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk a zsírosabb oldalait (a csontról lefejtett oldalakkal szembeni rész). Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. 
  2. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a karajszeleteket meghempergetjük benne. A tejfölhöz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, valamint a szintén apróra vágott füstölt tarját, és az egészet megsózzuk, -borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. 
  3. Egy tepsit kibélelünk az angolszalonnával, rárakjuk a lisztes karajszeleteket, majd leöntjük a hagymás-tejfölös-tarjás keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és az oldalainál óvatosanfelöntjük 1 dl vízzel.
  4. 200 fokon egy órán át lefóliázva sütjük, pároljuk, majd további kb. fél órán át sütjük fólia nélkül, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Párolt zöldségekkel kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss