Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Angolszalonnán sült karaj

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg szeletelt angolszalonna
  • 1 kg sertéskaraj
  • 15 dkg füstölt tarja
  • 90 dkg tejföl (2 nagy doboz)
  • 2 fej hagyma
  • 35 dkg sajt
  • 1 bögre liszt
  • 1,5 ek őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés

    1. A karajt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk a zsírosabb oldalait (a csontról lefejtett oldalakkal szembeni rész). Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. 
    2. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a karajszeleteket meghempergetjük benne. A tejfölhöz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, valamint a szintén apróra vágott füstölt tarját, és az egészet megsózzuk, -borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. 
    3. Egy tepsit kibélelünk az angolszalonnával, rárakjuk a lisztes karajszeleteket, majd leöntjük a hagymás-tejfölös-tarjás keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és az oldalainál óvatosanfelöntjük 1 dl vízzel.
    4. 200 fokon egy órán át lefóliázva sütjük, pároljuk, majd további kb. fél órán át sütjük fólia nélkül, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Párolt zöldségekkel kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin