Keress receptre vagy hozzávalóra

Angol szilvatorta

default user icon
11 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 75 dkg szilva
  • Az öntethez:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 dl növényi tejszín vagy tejföl
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból összeállított tésztát kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kerek formát kibélelünk vele úgy, hogy körben legyen egy kis pereme. A kimagozott, negyedekre vágott szilvával sűrűn körberakjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon elkezdjük sütni.

    Közben az öntethez valókat összekeverjük. A sütési idő 30. percénél a tortát kivesszük, a keveréket ráöntjük, majd visszatoljuk, és további 15 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szigligeticili 4 évvel ezelőtt
kedves Bebe, nem! bár a kérdésed óta lefolyt már egy csomó víz a Dunán, én válaszolok, mert magam is sokszor megsütöttem. És a tésztájának sem kell vastagabbnak lennie! Agatha Christie-nél lehet olvasni, az idegen származású, ügyes szakácsnők gyakran arra panaszkodnak, hogy az angol sütemények olyanok, mint a homok. és tényleg. :-)
bebe74 7 évvel ezelőtt
tojás nem kell a tésztájába ?
moncsa79 7 évvel ezelőtt
Ezt a desszertet tejfölös szilvatorta néven ismerem. A tésztájába szoktam tenni egy teáskanál sütőport és egy 1/2 citrom reszelt héját. De minden mást ugyanígy csinálok. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű és finom !
HBenke 7 évvel ezelőtt
ja, még hozzáfűzés... csak nehogy valaki úgy járjon mint én: csak akkor tegyétek kapcsos tortaformába, ha tutira tudjátok, hogy jól záródik... na, az enyém nem. és ez közben derült ki... sebaj, legközelebb úgyis nagyobb mennyiséget kell ebből a csodából csinálni, szóval valami nagyobb edény kell majd hozzá. szuperfinomság!
HBenke 7 évvel ezelőtt
Óóó, hát ez nagyon finom lett!!! (A tésztájába én is raktam kis tejfölt, meg 2 kk sütőport, plusz megkentem tojásfehérjével a rövid elősütés előtt.) A szilva az öntettel összesülve a tetején... pfff, ebből rögtön tripla adagot kell csinálni! Köszönöm Saci, jó kis recept, megjegyeztem.
bebitigris 7 évvel ezelőtt
Jelentem en is megsutottem a sutit es jol sikerult, hallgatva lizander tanacsaira. viszont egyet banok csak, hogy a teszta nekem tul vekony lett, talan masfel adagot kellett volna belole csinalnom, mert szinte eltunt a szilva alatt. a suti ennek ellenere nagyon finom es secc-perc alatt elo lehetett kesziteni!
lizander 7 évvel ezelőtt
megsütöttem, nagyon finom lett! a tésztájába tényleg kellett egy kis tejföl, és én mindig megkenem tojásfehérjével, és kicsit elősütöm, így nem ázik át. szuper recept és olcsó is!
ZilkaZizi 8 évvel ezelőtt
Az efféle sütiknél én elősütöm a tésztát sütőbabbal, mert akkor nem ázik el a gyümölcstől.
ZilkaZizi 8 évvel ezelőtt
Az efféle sütiknél én elősütöm a tésztát sütőbabbal, mert akkor nem ázik el a gyümölcstől.
saramam 9 évvel ezelőtt
Kedves Vakri70 és Saci! Épp egy ilyen süti receptjét kerestem. Szerencsére a hozzászólás nem tántorított el az elhatározásomtól. Bár nem vagyok egy szuper fenomén a konyhában, ez a süti egyszerű, remek, egyértelmű és másfél éves gyerekkel a nadrágom szárába kapaszkodva is seperc alatt elkészült. (egy pici tejfölt még tettem a tésztába, hogy könnyebben össze álljon) Adri

Hasonló Receptek

Magazin