Keress receptre vagy hozzávalóra

Angol répatorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze olaj
  • 4 egész tojás
  • 3 csésze nyers, reszelt sárgarépa
  • 3/4 csésze darált dió (7 dkg)
  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • A krémhez:
  • 30 dkg krémsajt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • 4 dl tej
  • 5 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A cukrot az olajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a répát, a diót és a lisztet, és a többi összetevőt is. Összekeverjük, és kikent tepsiben 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. A krémhez 1 tojássárgáját, 5 dkg vajat, 4 dl tejet, 5 dkg lisztet sűrűre főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral kikevert krémsajtot, és ezzel töltjük meg és vonjuk be a tortát.

Megjegyzés

A tetejére mindig szórok mintát dióból vagy kakaóból. Egy kemény papírból vágom ki a mintát, és nagyon jól mutat a szinte fehér krémen.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin