Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angol krém

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, majd beletesszük a kikapart vaníliavelőt és a vaníliarudat. Felforraljuk, és lassú tűzőn kb. 5 percig főzzük. A vaníliarudat kiemeljük.

2.

Fémtálban a cukrot és a tojássárgáját habosra verjük. Hozzáöntünk 10 evőkanál vaníliás tejet, és apránként hozzákeverjük a többi vaníliás tejet is.

3.

Vízfürdőben vagy gőz fölött a krémet tovább verjük, amíg besűrűsödik.

4.

A süteményszeleteket desszertes tányérokra tesszük, és meglocsoljuk a krémmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss