Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Így étkezik II. Erzsébet és családja: 10 elképesztő szokás a Buckingham palotából!

A királynő utálja a fokhagymát, simán eszik műanyag edényből, az unokái imádták a McDonald's-os happy meal menüt, a fia pedig nem híve az organikus táplálkozásnak - többek között ezeket az konyhai kulisszatitkokat árulta most el a séf, ami évtizedeken át szolgált a Buckingham palotában.

Azt eddig is sejtettük, hogy nem maguknak kenik meg a szalámis szendvicset a Windsor-ház tagjai, de étkezési szokásaikról, ízlésükről most olyan kis színes apróságok láttak napvilágot, amiket eddig nem sejthettünk. Darren McGrady, aki hozzú évekig szolgált II. Erzsébet udvarában, a MarieClaire.com-nak mesélt az ott töltött időről - a hosszú interjúból most a legizgalmasabb részleteket mazsoláztuk ki nektek.

Fülöp herceg nem a formaságok embere

"Egyszer összekevertem a herceget az öreg kertészünkkel. Annyira viseletes, öreg, kinyúlt ruhában jött le a konyhába, hogy hirtelen nem ismertem meg. "

Nyaralás közben teljesen belazulnak

"Balmoral, a királyi család hétvégi birtoka az a hely, ahol mindenki elengedheti magát - na persze, csak a brit illendőség határain belül. A Buckingham palotában a királynő annyira elfoglalt, hogy a lakosztályától igencsak messze fekvő konyháig el sem jutott évközben. Szinte sosem láttuk. De Balmoralban szinte egész nap együtt voltunk. Fülöp herceg imádott grillezni, például. Gyakran lejött a konyhába, hogy egyeztessünk az ebédről, és sokszor kérte, hogy hogy legyen az ebéd az, amit a kastély horgásztavából kifognak. Erzsébet pedig a Margit hercegnővel közösen szedett eprekkel állított be egyszer, hogy valahogy főzzük bele azokat a menübe."

A vacsorák pont olyan elegánsak, mint a Downton Abbeyben

"A délutáni teát a könyvtárban, a kandallónál iszogatták meg, de az esti vacsorához mindnyájan estélyi ruhát öltöttek, a személyzet a legszebb porcelánnal terített, és az étkezés  végén egy skótdudás sétál körbe a hangszerét fújva."

Diana hercegnő nagyon szigorú diétát tartott

"Egy napon odajött hozzám, és azt mondta: 'Darren, arra kérem, hogy figyeljen oda a zsírokra - a szénhidrátokról én gondoskodom az edzőteremben.'
Attól kezdve minden megváltoztozott, kidobtam a régimódi receptes könyvemet, és belevetettem magam az egészséges táplálkozás alapvetéseibe. Amikor Diana még a palotában élt, a bulimiájáról senki nem beszélt. Mi, a személyzet, nem is tudtunk róla, csak uólag, amikor már  gyógyulófélben volt, és egyszercsak elkezdett nagyon odafigyelni arra, hogy mit eszik. Nagyon szerette a tölött paprikát, a töltött padlizsánt és imádta a halat. Sosem evett vörös húst, csak ritkán bárányt, de marhát, például soha. Amikor vendégei voltak, ők mindig a hagyományos módon elkészített fogásokat kapták, Diana pedig mindenből a zsírszegény változatot - de mindez teljes titokban zajlott, soha, senki nem jött rá a turpisságra.

Harry és Vilmos gyereként imádták a Mekit

"Emlékszem, Diana hercegnő egyszer lejött a konyhába, és azt mondta: 'A fiúk nem kérnek ebédet, ma McDonald's-ba megyünk. Mire én: 'Uramisten, felség, könyörgöm,  ne vigye őket gyorsétterembe, én is tudok hamburgert csinálni!' Mire ő: 'Nem, elmegyünk. Imádják azokat a játékokat.' Hát igen: a fiúk hiába születtek királyi családba, az ízlésük olyan volt, mint bármelyik gyereké."

Heti két menüajánló könyv készül a királynőnek

"A Buckingham palotában 3 naponta küldtünk a királynőnek egy könyvet a heti menü-javaslatainkkal, hogy kiválaszthassa, mely napokon, milyen fogásokat óhajt enni. Amikor a könyv visszatért a konyhába, előkészítettük a fogásokat, és mindent szigorúan aznap szolgáltunk fel, amikorra előzetesen egyeztettük.

A királynő kedvence az étcsokoládé, de gyűlöli a fokhagymát

A királynő szeretett mindent, ami a birtokon megtermelt alapaanyagokból készül, de a csokoládé volt az abszolút kedvence. Minél sötétebb, annál jobb! De a fokhagymát ki nem állhatta! Gyűlöli az illatát és az ízét is.

Fülöp utálja a biokaját

"Karácsonykor mindig hatalmas csemegekosarakat kaptunk a Harrod's-tól, akik ezzel köszönték meg, hogy egész évben náluk vásároltunk. Egyszer Fülöp herceg lejött a konyhába, és örömmel konstatálta, hogy 2 csemegekosár is van az asztalon. 'Ó, ez a Harrod's kosár' 'Nem, felség, ezt a kosarat Károly kercegnek küldék. Organikus és bio dolgok vannak benne.' Kinyotta, beletúrt, aztán felsóhajtott és azt moindta: 'Ó, ez a francos organikusság!' - majd fejcsóválva kiment a konyhából."

A királynő ugyanúgy eszik műanyag dobozból, mint arannyal kivert márványtálból

"Az emberek azt hiszik, hogy a királynő biztosan aranytányérból, aranyevőeszközökkel eszik. Nos, ez részben igaz, de Balmore-ban például sárga tupperware edényekből falatozta a gyümölcsöt. Ugyanakkor van egy drágakövekkel kirakott márványtál a palotában, ami gyülölcsöstálként funkcionál. Van benne gyémánt, rubin, zafír és gyémánt - harminc évvel ezelőtt félmillió fontra becsülték az értékét.

Erzsébet kukoricapelyhet reggelizik...

...amit mindig maga készít el, és egy-két csésze feketeteát fogyaszt hozzá.

EZT AZ ÉTELT UTÁLJA II. ERZSÉBET! MÉG A KONYHÁBÓL IS KITILTOTTA >>> 
IMÁDNIVALÓ! ÍGY REAGÁLT HARRY HERCEG, AMIKOR POPCORN-LOPÁSON KAPOTT EGY KISLÁNYT >>> 
KIRÁLYI DIÉTA: EZZEL A MÓDSZERREL FOGYOTT KATALIN HERCEGNÉ >>> 
KIDERÜLT! ÍGY TARTJA BOMBA ALAKJÁT HARRY HERCEG BARÁTNŐJE >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

tropusi_foka
a séf, ami? hozzú évekig? ...hogy hogy legyen az ebéd az? étkezés végén? felesleges szóközzel? minden megváltoztozott? az egészséges táplálkozás alapvetéseibe? Nem inkább alapelveibe? uólag? már gyógyulófélben? felesleges szóközzel? tölött paprikát? könyörgöm? Nem inkább könyörgök? A könyörgöm tárgyas ragozás, helytelen! moindta? Van benne gyémánt, rubin, zafír és gyémánt... Hát gyémánt nincs benne? Na és gyémánt? Ilyen igénytelen helyesírást... Nincs az oldalon egy korrektor? Mert elkelne!

Magazin