Elkészítés: Fogtam egy mély tálat és beleöntöttem 22 dkg lisztet, 6 dkg cukrot, 12 dkg puha vajat, 1 csipet sót, és 2 evőkanál baracklekvárt. Összegyúrtam a hozzávalókat. Kivajaztam a kerek kerámia tortaformát, majd kinyújtottam a tésztát. Egy villával megnyomkodtam a tészta szélét (így szép, csíkos lett), majd konyhakéssel 8 egyenlő cikkelyre vágtam. Végül villával minden cikkelyt megszurkáltam (hogy ne púposodjon majd fel), aztán előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Megvártam, amíg picit kihűl, és porcukorral megszórva tálaltam.
Figyelem! A tésztának nem kell megbarnulnia, csak nagyon picit!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre