Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Angol karácsonyi puding aszalt gyümölccsel

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, szilva, sárgabarack)
  • 1 db narancs (leve és reszelt héja)
  • 1 dl brandy
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg barna cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg mandula
  • 1 tk fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 db alma

Elkészítés

    1. Az aszalt szilvát és a barackot apróra vágjuk, majd egy tálba szórjuk a mazsolával és az áfonyával együtt, ráfacsarjuk a narancslevet és ráöntjük a brandyt. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órát (vagy egy éjszakán át) állni hagyjuk.
    2. A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket összevegyítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítjuk.
    3. A formát lefedjük alufóliával és egy vízzel teli magasabb falú tepsibe tesszük, majd 150 fokon kb. 3 órán keresztül sütjük.
    4. Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy tálra borítjuk és meglocsoljuk brandyvel.

    KÓKUSZOS PULISZKAPUDING>>> 

    MENTÁS-CSOKIS CHIA PUDING>>> 

    PUDINGOS KIFLIK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek