Angol csirkés pite

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 csokor újhagyma
  • 12,5 dkg zöldborsó
  • 2 ág friss tárkony
  • 45 dkg leveles tészta

Elkészítés

    1.

    Forrósítsuk meg az olajat, és süssük meg rajta a felkockázott húst. Sózzuk és borsozzuk meg, majd hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük simára a tejszínt az étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a borsót és a felaprított tárkonylevelet. Végül forgassuk hozzá húst is

    2.

    Béleljünk ki egy tűzálló tálat a tészta felével, majd halmozzuk a közepébe a tejszínes keveréket. A tésztaszéleket kenjük meg kevés hideg vízzel. Borítsuk be a tálat a megmaradt tésztalappal, majd gondosan nyomkodjuk le a széleket. Kenjük meg vízzel, majd illesszük a tészta közepére. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Melegen és hidegen is finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin