Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Andi féle diétás bagett

default user icon

Hozzávalók

  • 1, 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk eritrit
  • 10 dkg zabliszt
  • 4 dkg búzasikér
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk só
  • 1 dkg lenmag
  • 1 tk kókuszolaj
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • A díszítéshez:
  • lenmag
  • szezámmag

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos vízben az eritrittel felfuttatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót. A kókuszolaj kivételével keverőtálba tesszük őket.
    2. A felfuttatott élesztőt a keverékhez adjuk, tetszés szerint kézzel vagy géppel dagasztjuk. Végül a kókuszolajban megforgatjuk, atgyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, kb. 30-45 percig kelesztjük. (Gyorsításképp én előmelegített, lekapcsolt sütőben szoktam.)
    3. Miután kétszeresére megkelt, átgyúrjuk, sodrófával téglalap alakúra kinyújtjuk. A rövidebb felénél szorosan felcsavarjuk, a széleit behajtjuk. Bevagdossuk. Kb. 20 percig kelni hagyjuk.
    4. A tojássárgáját kevés langyos vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a bagettet. Ízlés szerint magokkal díszítjük.
    5. 180 fokos sütőben kb. 30-45 perc alatt (alul-felül sütéssel) készre sütjük.

    SZEZÁMMAGOS KRUMPLIS BAGETT>>> 

    TELJES KIŐRLÉSŰ BAGETT GYORSAN>>> 

    BÉCSI BAGETT (BAGUETTE VIENNOISE)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek