Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Andalúziai sonkás krokett

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg főtt sonka (legjobb a füstölt, de lehet gépsonka is, ha más nincs)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l tej
  • petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • lisz, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A vajon megdinszteljük kicsit a felaprított hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk, a tejet hozzáadagoljuk. Sűrű besamelt főzünk. Ebbe keverjük a ledarált vagy apróra összevágott sonkát, petrezselyemzöldet, majd 1-2 percig állandóan keverve főzzük még. A sózással vigyázzunk,vegyük figyelembe a sonka sótartalmát ízesítéskor! Ezután állni hagyjuk,hogy összeérjenek az ízek, legjobb 3-4 órát pihentetni. Kroketteket formálunk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olaj ban kisütjük.

Megjegyzés

Vendégvárónak, hidegtálakhoz salátával kitűnő csemege.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin