Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Andalúz gazpacho

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db fürtös uborka
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db piros lecsó paprika
  • 4 db chili paprika
  • extraszűz olívaolaj
  • 1/2 db citrom
  • borecet
  • chiliszósz
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • 10 bazsalikom levél
  • őrölt köménymag
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 szelet szikkadt toastkenyér

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek. A többit a chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel, citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

    Ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam

    Tálaláskor egy tálba öntöm, teszek rá pirított kenyeret, s a félretett zöldségekkel megszórom.

Megjegyzés

Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsósorban egy vitaminbomba.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hobbychef
Kedves szkati! Örülök, hogy a levesem tetszett, s Te is hasonlóképp készíted. Ha a csípőseket nem szereted, vagy nem bírod, nyugodtan hagyd el, bár szerintem - aki imádja az erős, csípős ételeket - így az igazi. A kenyér - bár az tartozéka a gazpachonak - szintén elhagyható. Ha viszont túl sűrű a leves, azt javaslom, hogy ne vizet, hanem paradicsomlevet adjál hozzá.
szkati
Bár a bazsalikomot, na meg az erős dolgokat, valamint a kenyeret ki szoktam hagyni belőle, de szinte ugyanígy csinálom. Sokszor teszek bele egy kis forralt vizet, ha nagyon sűrű. Imádjuk, főleg ebben a nagy kánikulában.

Hasonló Receptek

Magazin