Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Andalúz gazpacho melegen (Gazpacho caliente)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és a kicsumázott zöldpaprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk, a húsát a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük.
  2. Egy fazékban felforrósítjuk az 1/2 dl olívaolajat. Rádobjuk az előkészített hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, valamint fokhagymát, és 10 percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, 1 l forrásban levő vízzel felöntve összeforraljuk, és további 10 percig főzzük.
  3. Közben a kenyér héját levágjuk, majd a belét felkockázzuk és közvetlenül tálalás előtt egy kevés forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  4. A meleg levest tányérokba vagy csészékbe merjük és a pirított kenyérkockával kínáljuk. 

Gazpacho receptek >>> 

A gazpachót tetszés szerint díszítheted petrezselyem- vagy bazsalikomlevéllel, továbbá paradicsom- és paprikakockával, hagymakarikával és felkarikázott csilipaprikával.

Ezek is érdekelhetnek