Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászpakora őszibarackcsatnival

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • A pakorához:
  • 2 db ananász
  • 25 dkg csicseriborsó- vagy búzaliszt
  • 2 tk porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1,5 dl szójatej
  • A csatnihoz:
  • 40 dkg őszibarack (konzerves)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 ek friss bazsalikom (felaprítva)
  • 1 tk római kömény
  • 2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 piros chilipaprika
  • 4 db babérlevél
  • 3 ek barnacukor
  • 3 ek víz
  • kevés só és bors

Elkészítés

  1. A lisztet és a fűszereket a szójetej hozzáadása után csomómentesre mixeljük. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!) Egy tálban összekeverjük a felkockázott ananásszal. Félóráig állni hagyjuk, majd kisütjük forró étolajban.
  2. Egy másik edényben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a római köményt, a szegfűszeget, a felaprított, kimagozott chilipaprikát, majd a felkockázott hagymát, a gyömbért és a bazsalikomot.
  3. Négy-öt percig, folyamatos kevergetés közepette pároljuk, majd beletesszük a felkockázott barackot. 
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, a cukrot, a vizet, egy kevés sót, borsot, majd fedő alatt kis lángon fél óráig főzzük.


A jó csatni egyenlő mértékben édes és csípős, tehát ha ragaszkodunk az autentikus változathoz, akár két chilipaprikát is tehetünk bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss