Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Az ananászt hosszában vágjuk ketté, a húsát kanalazzuk ki úgy, hogy a héjon kb. 1 cm-nyi gyümölcshús maradjon. A kikanalazott ananászt vágjuk kis kockákra, a felét használjuk csak ehhez az ételhez, a többit nyugodtan félretehetjük.
Az ananász levelét tekerjük alufóliába, hogy sütés özben ne égjen meg, majd helyezzük a két fél héjat sütőlapra, és süssük 10-15 percig. Az elősütés célja, hogy az ananászlé belesüljön a gyümölcshúsba, és ne szivárogjon át a héjakba töltött sült rizsbe.
Wokban forrósítsunk 1 evőkanál olajat, üssünk bele egy tojást, és vékony omlettként süssük 2 percig, majd enyhén pirítsuk meg a másik oldalát is, végül a serpenyőből kicsúsztatva tekerjük fel, és vágjuk vékony csíkokra.
A wokban ismét forrósítsunk 1 evőkanál olajat, dobjuk bele a fokhagymát, majd a sonkát, a kukoricát, a zöldborsót, a kaliforniai paprikát és a gyömbért, majd keverjük hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a friss ananászt, és főzzük pár percig. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük.
Kanalazzunk az ananászhéjakba a jócskán sült rizst, majd szórjuk meg kesudióval és az omlettcsíkokkal.
Chiliszeletekkel és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.