Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-zöldséges karajcsíkok

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj csíkokra vágva
  • 1 egész friss ananász
  • 40 dkg wok zöldségkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zöld curry paszta
  • 1 dl száraz bor
  • őrölt bors
  • vaj vagy olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az ananászt megpucolom, levágom a középső torzsáról és felkockázom.

    Egy serpenyőben vajat melegítek, ezen hirtelen kisütöm a megsózott karajcsíkokat, majd üvegtálba szedem, ezután ugyanebben a zsiradékban megpirítom az ananászkockákat, nem kell rá semmi fűszer, mert finom édes magában is. Ezt is kiszedem az üvegtálba, pár perc alatt készen van.

    Ezután következik a wok zöldségkeverék, ezt sózom, rákanalazom a zöld curry pasztát, és hozzáadom a bort is, amivel a pasztát egy kicsit fellazítom (bármivel fel lehet önteni, nem szükséges borral jó a zöldséglé, kókusztej, szójaszósz esetleg víz is, minden esetben egy picit másmilyen ízű szószt kapunk). Belereszelem a fokhagymát és meghintem őrölt borssal.

    Pár perc alatt ez is készen van, így visszateszem a húst is és az ananászt is a zöldségekre, kicsit átforgatom. Párolt rizzsel tálalom.

Megjegyzés

A zöld curry pasztával óvatosan bánjunk, mert egy kicsit csípős, ha nincs, jó a sárga curry por is, azzal lágyabb ízt kapunk.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin