Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-zöldséges karajcsíkok

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az ananászt megpucolom, levágom a középső torzsáról és felkockázom.

Egy serpenyőben vajat melegítek, ezen hirtelen kisütöm a megsózott karajcsíkokat, majd üvegtálba szedem, ezután ugyanebben a zsiradékban megpirítom az ananászkockákat, nem kell rá semmi fűszer, mert finom édes magában is. Ezt is kiszedem az üvegtálba, pár perc alatt készen van.

Ezután következik a wok zöldségkeverék, ezt sózom, rákanalazom a zöld curry pasztát, és hozzáadom a bort is, amivel a pasztát egy kicsit fellazítom (bármivel fel lehet önteni, nem szükséges borral jó a zöldséglé, kókusztej, szójaszósz esetleg víz is, minden esetben egy picit másmilyen ízű szószt kapunk). Belereszelem a fokhagymát és meghintem őrölt borssal.

Pár perc alatt ez is készen van, így visszateszem a húst is és az ananászt is a zöldségekre, kicsit átforgatom. Párolt rizzsel tálalom.

Megjegyzés

A zöld curry pasztával óvatosan bánjunk, mert egy kicsit csípős, ha nincs, jó a sárga curry por is, azzal lágyabb ízt kapunk.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss