Elkészítés: Az ananászt megpucolom, levágom a középső torzsáról és felkockázom.
Egy serpenyőben vajat melegítek, ezen hirtelen kisütöm a megsózott karajcsíkokat, majd üvegtálba szedem, ezután ugyanebben a zsiradékban megpirítom az ananászkockákat, nem kell rá semmi fűszer, mert finom édes magában is. Ezt is kiszedem az üvegtálba, pár perc alatt készen van.
Ezután következik a wok zöldségkeverék, ezt sózom, rákanalazom a zöld curry pasztát, és hozzáadom a bort is, amivel a pasztát egy kicsit fellazítom (bármivel fel lehet önteni, nem szükséges borral jó a zöldséglé, kókusztej, szójaszósz esetleg víz is, minden esetben egy picit másmilyen ízű szószt kapunk). Belereszelem a fokhagymát és meghintem őrölt borssal.
Pár perc alatt ez is készen van, így visszateszem a húst is és az ananászt is a zöldségekre, kicsit átforgatom. Párolt rizzsel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre