Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos túrótorta

120 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1 kg tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott ek zselatinfix
  • 7 dl habtejszín
  • 75 dkg ananászkonzerv (darabolt)
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl ananászlé
  • A piskótához:
  • 9 db tojás (L-es méretű)
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A díszítéshez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1-2 konzerv ananász (kör alakú)

Elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Egy 26 cm-es, kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, zselatinfixszel, majd a kemény habbá felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük. Az felkockázott ananászdarabokat is hozzákeverjük a töltelékhez.
  4. A pudingot sűrűre főzzük az ananászlében. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és elkezdjük a töltelékkel megtölteni, rétegelve, 2 habzsák segítségével: az egyikbe a pudingot töltjük, a másikba a túrótölteléket. Körkörösen felvisszük a töltelékeket: egy sor túrótölteléket egy sor puding követ, amíg be nem fedi a piskótát.
  5. Ezután rárakjuk a másik tésztalapot, és azt is ugyanúgy megtöltjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Végül az egész tortát körbekenjük a krémmel. Hűtőben 2 órán át pihentetjük, majd a felvert zselatinfixes tejszínnel és az ananászkarikákkal díszítjük. 

Megjegyzés

A sógorom azt mondta, hogy lepjem meg a húgomat egy különleges tortával szülinapjára. Arra gondoltam, csinálok valamit, amit még soha eddig. Tudtam, hogy mindnyájan szeretik az ananászt, így ezt találtam ki. Nagy sikere volt a végeredménynek, mindenkinek ízlett, és nekem ennyi elég volt a sikerhez. - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss