Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos túrótorta almával és kandírozott narancshéjjal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 13 dkg margarin
  • 13 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 13 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 2 maréknyi kandírozott narancshéj
  • Valamint:
  • alma töltelék vagy bármilyen lekvár
  • 1 doboz ananászkonzerv (körszeletes)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Betesszük a hűtőbe pihenni.

A túrókrémhez a puha margarint a cukorral kikeverjük, majd mehet hozzá a pudingpor és a 2 tojás is, tovább keverjük, végül hozzáadjuk a túrót is. A narancshéjat felkockázzuk, és szintén belekeverjük, pár szálat hagyunk díszítésre.

A hűtőből kivesszük a tésztát, almapéppel megkenjük az alját, rákanalazzuk a túrótölteléket, feldíszítjük a körszeletes ananásszal, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

Almatölteléket készen lehet kapni, vagy 1-2 db almából kevés cukorral pépet párolunk, mint az almás pitébe.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek