Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-túrós rétes (Norbis)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag (8 lapos réteslap)
  • 50 dkg sovány túró
  • 2 kisebb ananász konzerv
  • olíva olaj
  • édesítőszer - ez elhagyható

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) 4 réteslapot egy nedves konyharuhára teszünk, és minden egyes lapot vékonyan megcsepegtetünk olívaolaj jal. (Én egy bögrébe teszek kb. fél decit, és egy kenőtollat mártogatok bele, azzal csepegtetem meg az egyes lapokat.)
    2.) 1 (konzerv)doboz (darabolt) ananászt összekeverünk 25 dkg túróval. Lehet hozzá édesítőszert tenni, de szerintem felesleges, az ananász elég édes.
    3.) A tölteléket szépen eloszlatjuk a réteslapokon, és felcsavarjuk a tésztát.
    4.) Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívával vékonyan megkenjük a réteseket, majd kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. A lédús ananásztól nehezebben sül át a tészta, ezért nem ajánlatos forróbban és gyorsabban sütni. Forrón és hidegen egyaránt mennyei sütemény.
    Ha fogyózunk, délután 15 óráig lehet enni! :-)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ramikedves
Tényleg nagyon finom! :) Ez volt az első rétesem és talán emiatt, de nekem teljesen elázott a tészta alja :( A túró és legfőképpen az ananász levet engedett :( De legalább nem esett szét és az íze kárpótolt!

Hasonló Receptek

Magazin