Ananászos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 ananász konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet felvágom féltenyérnyi darabokra, kiklopfolom és ételízesítővel bedörzsölöm.

    A húsokat egy kivajazott hőálló üvegedénybe teszem és megborsozom. A 2 gerezd fokhagymát rányomom, egyenletesen eloszlatva. Az ananászdarabokat rászórom, ráöntök kb. 1,5 dl száraz fehérbort. A tejszínből először csak 1,5 dl-t locsolok szét rajta, majd megszórom a reszelt sajttal. A maradék tejszínt szétlocsolom a sajton, így nem tud hirtelen megégni a sajt.

    Előmelegített 170 fokos sütőben készre sütöm kb. 35-40 perc alatt. Rizzsel nagyon finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin