Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos szarvastokány

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 2 kg szarvascomb
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 2 db hegyes erős zöldpaprika
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl méz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 konzerv ananász
  • áfonyalekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A csíkokra vágott szalonnát gyengén megpirítjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát rátéve enyhén sózzuk, és üvegesre pároljuk. A csíkokra vágott zöldpaprikát hozzáadva lesütjük.

    A tűzről levéve kicsit állni hagyjuk, majd meghintjük őrölt pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott szarvashúst, az összetört fokhagymát, és az egészet jól összedolgozzuk. A tűzre visszatéve 5-10 percig fedő alatt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt az erős paprikát, a paradicsomot, és fedő alatt puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk folyamatosan a főzőlevet vízzel.

    Mikor a hús megpuhult, aketchupot a mézzel és a mustárral kikeverjük, hozzáadunk a konzerv ananász levéből kb. 1,5 dl-t, és a húshoz adjuk az ananászdarabokkal együtt. Alaposan összeforraljuk.

    Nagyon apró kockára vágott főtt burgonyával tálaljuk, áfonyalekvárt kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin