Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-sonkás rizssaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg hosszúszemű rizs
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 1 kis fej fodros saláta
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg ananászbefőtt
  • 15 dkg majonéz
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst enyhén sós vízben (ügyelve arra, hogy szét ne főjön)puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt rézsutosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, és néhány levélke kivételével finomra aprítjuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.

    A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehérborssal, végül a petrezselyemmel.

    A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük, és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

    Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin