Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-sonkás rizssaláta

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rizst enyhén sós vízben (ügyelve arra, hogy szét ne főjön)puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt rézsutosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, és néhány levélke kivételével finomra aprítjuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.

A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehérborssal, végül a petrezselyemmel.

A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük, és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss