Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

 Ananászos sertésborda

Hozzávalók

  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1/2 tk csilipehely
  • 2 ek ketchup
  • 40 dkg ananászkarika (konzerv)
  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj

Elkészítés

    1. A szójaszószt összekeverjük 1 ek olívaolajjal, a cukorral, a megtisztított, összezúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a csilipehellyel, a ketchuppal és egy kevéssel az ananász levéből. A húst megmossuk, felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, és beleforgatjuk a fűszeres pácba. Legalább 10 percig, vagy akár 1 éjszakán át pihentetjük.
    2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk fa maradék olívaolajat, és megpirítjuk benne a lecsepegtetett ananászkarikákat. Kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, több adagban. Visszatesszük az összes húst, hozzáöntjük a pácot, lefedjük, majd puhára pároljuk. Végül fedő nélkül addig sütjük, míg a páclé egészen sűrű nem lesz. A puha bordát az ananászkarikákkal tálaljuk.

    9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>> 

    GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin