Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-sajtos csirkemell

5/5

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 cl olaj (+ a tepsihez)
  • 4-8 db ananászkarika (konzerv )
  • 15 dkg sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    1. A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk. Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
    2. Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi. Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
    3. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.

    TEJFÖLÖS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL 

    RAKOTT CSIRKEMELL KRUMPLIVAL 

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin