Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos-rizses csirkesaláta

default user icon
Ananászos-rizses csirkesaláta

Hozzávalók

  • 300g sült csirkehús
  • 100g rizs
  • 100g főtt sonka
  • 1 db ananászkonzerv
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 150g mélyhűtött zöldborsó
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 doboz tejföl
  • 2 teáskanál curry
  • csipetnyi cukor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    A sonkát és a csirkehús felét kockázzuk fel, a maradékot pedig vágjuk vékony szeletekre. A rizst főzzük meg.

    Az ananászkonzervet szűrjük le, a levét fogjuk fel, az ananászt pedig vágjuk apró darabokra. 125 ml ananászlevet főzzünk fel, majd keverjük a rizshez.

    A póréhagymát tisztítsuk meg és karikázzuk fel, a paradicsomokat vágjuk nyolc szeletre. A mélyhűtött zöldborsót olvasszuk ki, és ízlés szerint fűszerezve pároljuk meg. A salátát alaposan mossuk le és tépkedjük apró darabokra.

    A tej fölt keverjük habosra a curryvel, a sóval, az őrölt fekete borssal, a cukorral és a maradék ananászlével.

    Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a salátával és az öntettel. Péksüteménnyel, a hússzeletekkel és ananásszal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin