Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Ananászos rakott tarja

Hozzávalók

  • 70 dkg kicsontozott sertéstarja
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk mustár
  • 1 mk só
  • 1 mk currypor
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 4 ek étolaj
  • 30 dkg konzervananász
  • 6 vékony szelet húsos szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejföl főzőtejszín
  • 1 dl ananászlé (a konzerv leve)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A húst 10-12 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk,  inas részeit beirdaljuk. A fokhagymát összezúzzuk, a mustárral, a sóval, a curryporral és a borssal együtt az olajba keverjük, és alaposan a húsba dörzsöljük.
    2. Az ananászt lecsöpögtetjük, de a levéből 1 decit félreteszünk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tejszínnel és az ananász lével összekeverjük, a sajt kétharmadát hozzáadjuk.
    3. Egy kb.18 centi átmérőjű, 8 centi magas tűzálló tálat alufóliával kibélelünk. A szalonna egyharmadát a tálba szórjuk. Erre hússzeleteket fektetünk, megszórjuk az ananásszal, és a sajtos massza egyharmadát rálocsoljuk. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, végül a tetejét a maradék sajttal behintjük.
    4. Előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) 1 óra 15 percen át sütjük úgy, hogy az első fél órában letakarjuk. Ha kihűlt, 1 napig a hűtőszekrényben pihentetjük, így nemcsak jobban szeletelhető, hanem azt a levet is magába szívja amit engedett, kicsit jobban összeérik. Cikkekre vágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

    9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>> 

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

     

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes