Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ananászos pulykamell rizzsel

Hozzávalók

  • 1 db húsleveskocka
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 5 ek liszt
  • 2-3 ek olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek szójaszósz
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • 1 doboz daraboltananász-konzerv (56,5 dkg)
  • 25 dkg gyorsrizs

Elkészítés

    1. A leveskockát feloldjuk 1 dl forrásban lévő vízben. A pulykamellet megmossuk, szárazratöröljük, és felkockázzuk. A húskockákat megsózzuk, majd megforgatjuk őket a lisztben, azután a felforrósított olajon megpirítjuk.
    2. A húst felöntjük a borral és az alaplével, éshozzákeverjük a szójaszószt. Ízesítsük a ragut 1-1 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, majd felforraljuk. Ezután közepes lángon5-10 percig pároljuk a húst.
    3. Az ananászt leszűrjük, és felfogjuk a levét. A raguhoz öntjük az ananászlé felét, ismét felforraljuk, majd közepes lángon további néhány percigfőzzük. Végül beleforgatjuk az ananászt, és még 5 percigfőzzük.
    4. A rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Ezzel tálaljuk az ananászos pulykát.

      Ázsiai finomságok >>> 

      Szárnyasok >>> 

      Mangós csirke >>> 

      Szezámmagos csirke >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin