Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos pulykamell: az egész család kedvence!

Ez a fogás igazán gyors és laktató étel, még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem rajonganak a keleties ételekért vagy a sós és az édes íz találkozásáért.

Szögezzük le, gyűlölöm a kínai kaját. És más keleti étel sem a kedvencem. Egyszerűen nem megy a dolog. Zavar az illata, az állaga, az íze, meg úgy mindene. Nem nekem találták ki. De ez a recept más!

Ananászos pulyka és a töri óra

Ezt a receptet, vagyis ennek az alapját még gimis koromban tanultam a történelem tanáromtól. Nem emlékszem, hogy miért osztotta meg velünk, mert amúgy rettentő szigorú ember volt, de egy töri órán valami miatt megtudtuk tőle az ananászos csirkéje receptjét. Hasonló ahhoz, amit most bemutatok, és azt hiszem, ez volt az első igazi, "nagy" étel, amit elkészítettem. Óriási sikerélményt jelentett, így kezdőknek is csak ajánlani tudom, a haladók pedig kísérletezzenek bátran egyéb fűszerekkel és más hozzávalókkal is.

Hozzávalók (4 személyre):
1 db húsleveskocka
80 dkg pulykamellfilé

5 ek liszt
2-3 ek olaj
2 dl száraz fehérbor
2 ek szójaszósz
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
1 doboz (565 g-os) daraboltananász-konzerv
250 g gyorsrizs

Elkészítése:
1. Oldjuk fel a leveskockát 1 dl forrásban lévő vízben. A pulykamellet mossuk meg, töröljük szárazra, és kockázzuk fel. Sózzuk meg a húskockákat, majd forgassuk meg őket a lisztben, azután pirítsuk meg a felforrósított olajon.

2. Öntsük fel a húst a borral, továbbá az alaplével, és keverjük hozzá a szójaszószt. Ízesítsük a ragut 1-1 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, majd forraljuk fel. Ezután közepes lángon pároljuk a húst 5-10 percig.

3. Szűrjük le az ananászt, és fogjuk fel a levét. Öntsük a raguhoz az ananászlé felét, ismét forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük tovább néhány percig. Végül forgassuk bele az ananászt, és főzzük még 5 percig.

4. Főzzük ki a rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezzel tálaljuk az ananászos csirkét.

Elkészítési idő:
40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!

További húsos ételeim:
Tejszínes-pórés rakottas
Gombás sertésszelet
Tortellini szűzérmével

Fotó: Tyukodi László

Ezek is érdekelhetnek

Friss